måndag 14 november 2011

Svärmorsvarning denna gången med!

Efter att ha sovit några timmar efter hemkomsten från fjollträsk sent i fredags så begav jag mig mot sydligare breddgrader tidigt på  lördag morgon. Skulle bli vildsvinsjakt hos funcken i Halmstad och samling hemma hos honom vid halv åtta (nästan) för att gemensamt åka till markerna där vi skulle jaga.
Jakten gick inte riktigt till som här hemma vid rådjursjakten och det som skilde sig mest var att alla jaktlagen började jaga precis samtidigt kl 09:00 och flera hundar av alla de slag var lösa i skogarna. Fick ett pass som såg riktigt hett ut med både spår och skit som inte var gammal och hade drev runt om mig vid flera tillfällen men såg tyvärr inga grisar då sikten kanske var max 40 meter pga buskar och ris. Funcken själv satt i andra änden av marken vi jagade på och han fick vid ett tillfälle på sig ett helt koppel med grisar och gjorde ingen besviken och lät 9-3:an göra grovjobbet.
En årsgris fick sätta livet till och hade nu bloggen funkat som den skulle så skulle det ligga en bild på en död gris här men det sket sig. (kanske kommer  senare)
En mycket trevlig dag hos funcken och har man tur så får man kanske komma ner fler gånger och hjälpa hallänningarna att decimera bestånden av gris, verkade inte vara någon bristvara där inte. Peanut Power!

1 kommentar:

  1. Det är på dom trånga passen man skall sitta.Grisarna går gärna inte ut på öppna fält eller hyggen:)

    SvaraRadera