lördag 14 augusti 2010

Fredagen den trettonde!




Det blev allt fiske igår, hela dagen faktiskt. Gick upp kl 04:00 och ser hur det blixtrar som fan och regent vräker ner men eftersom tipset om stora piggvarar lockade mer så åkte vi ut ändå. Mötte upp mr.hanky och även våran fiskeguru Magnus dagen till ära och vi skulle försöka ta dom ifrån land då det inte var läge för någon flytring med tanke på vädret. Timmarna gick och inte en vettig kontakt för någon av oss, vädret blev lite bättre och regnet avtog helt. Fick en halvskaplig skrubba lagom tills Magnus var tvungen att åka hem men jag och mr.hanky valde att försöka en stund till. Solen kom fram och vädret blev riktigt gött men inte hjälpte det helller och vi fick efer 8 timmar med alla tänkbara sorters väder erkänna oss besegrade.


Åkte hem och tvärdäckade i soffan en timme innan draken kom hem och väckte mig och tyckte att vi skulle hitta på något. Makrillmete var ett önskemål så vi tog båten och åkte ner till Grötån där det för det mesta brukar nappa makrill så här års. När vi kommer fram och tittar ner i vattnet och får se helt sjuka mängder med brännmaneter och konstaterar att precis hela viken är likadan lägger vi oss och tittar på om dom andra får något en stund vilket dom inte fick och åkte hem mot Ljungskile för att pröva utanför viken en liten stund. Det verkade onekligen som att det inte var meningen att jag skulle få någon vettig fisk denna dag så det blev ett litet försök på vinst och förlust och till slut så lyckades jag lura en lite stackars sandskädda och en ganska skaplig makrill som fick åka med hem till drakens mormor. Draken fick ingen fisk denna dag men hon verkade ganska nöjd ändå och gråtruten som låg vid våran båt var minst lika nöjd då han fick provsmaka på vårat agn både en och två och kanske tre gånger innan vi åkte hem.
Bara att inse att fiske inte skall bedrivas på fredagen den trettonde och man får väl vara glad att man inte bröt sönder spöt eller trillade i plurret. Bilderna idag blev inge vidare men bättre än ingenting i alla fall. Peanut Power!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar