tisdag 31 maj 2011

Why not (utan K)

Fisket i helgen var verkligen varierande för våran del.
Lördag:
Åke innanför Orust och siktet var inställt på sill, piggvar, skrubba och sandskädda och kanske även näbbgädda och öring. Började med sillen som vi fick skapligt fort men inte riktigt i rätt storlek. Vi nöjde oss med dom tre vi hade och satte sikte på piggvar och skrubba. Under flera timmar fiskade vi på några av dom "säkraste" platserna jag kunde komma på med endast en skaplig sandskädda och en liten vitling som resultat. På en av platserna fick vi som sagt inte bara en utan några stycken vitlingar i hektosklassen som vi blev mest irriterade över. La ner en i lådan och tänkte inte mer på det. Vid invägningen vägde kräket 95 gram och var då inte godkänd (100g är gränsen), lite småsurt men inte hela värden. Vid prisutdelningen visade det sig sen att det inte var någon som hade fått en godkänd vitling och våran hade gett en elmotor i pris om den inte hade skiti ner sig, det var däremot riktigt surt.
Efter att ha bränt allt för många timmar på fiske efter plattfiskar drar vi oss mot invägning och kör sista halvtimmen på öring där Magnus drillar en fisk som ser ut att vara i gränslandet för att vara godkänd men hoppar av halvvägs in. En riktigt usel start och jag tror vi låg trea från slutet.
Lördagskvällen spenderades med nästan hela PNC på värdshuset i mollösund vilket var en riktig höjdare, det borde vara obligatoriskt för samtliga som är med på tävlingarna framöver.
 Söndag: Börjar köra efter skrubba som det verkade ha gått troll i för våran del, får en liten stackare som inte ens med hjälp av kavel hade varit tillräckligt lång. Vi får några småsimpor där en ligger precis på gränsen. Drar oss in mot Gullmarn där vi har fått tips på "helt säkert ställe" för skrubba men det var tydligt att vi inte skulle få någon efter en stunds fiske. Magnus drar fram spinnspöt och krokar på ett skosnöre till näbbis som hoppar inne vid båten. Klockan är halv elva och tydligt var att vi skulle komma fetsist i PNC och humöret var väl kanske inte på topp.
Vi kör efter näbbgädda en stund längs med bergen och Tomas vill släppa ner en meta där han på sommaren har fått makrill och även skrubba. Ett ställe som jag dömmer ut direkt och greppar spinnspöt och i ren protest dänger iväg draget 50 meter rätt ut istället. På andra kastet drar jag på en makril som blir tävlingens största och sen stämmer helt plötsligt allt. Vi drar längre in för att fånga gylta och simpa och trots hård vind och svårfiskade förhållande får Tomas en skaplig simpa. Strax efter åker killarna i Garmin Kinnarp Omega förbi och säger till oss att haka på för chans på glyskolja. Vi åker efter dom en kort stund efter och en liten stund senare drar Magnus en glysa. Tack för tippset gubbar.
Vi drar oss ut för att köra gylta den sista stunden och på ett av ställena som vi provar träffar Magnus en liten hylla på berget och vad ligger där och surar om inte en skrubba. Inget monster men klart godkänd. Lägger allt på ett kort och drar ut till ett gyltaställe där det ska finnas både blå och berggylta. Jag drar ganska så fort på en berggylta på 660g och vi fiskar den sista stunden efter blågylta på lite djupare vatten men får bara torsk.
Åker in mot invägningen och när vi kommer i lä innanför gullholmen ser vi att vi har 10 min fisketid kvar och hinner ändå in innan körtiden är slut. Kör efter öring och näbbgädda där jag har på en näbbis en kort stund men det räckte inte. Vi kör in och känner oss lite nöjda med avslutningen och vi konstaterar att vi inte kommer att komma sist i alla fall. Prisutdelningen börjar och när dom har kommit fram till 5:e plats börjar vi allvarligt fundera på om dom har glömt oss men det visade sig att vi med 1,5 futtiga poäng slår rutinerade laget Team Isola och vi hamnar på en tredjeplats.
Där ser man hur snabbt saker kan ändra sig och helt klart är att fiske är fiske men det skadar inte att ha lite flyt ibland.  
Nu har jag skrivit så det räcker för ett bra tag fram över så dom närmaste dagarna får det bli mer bilder och mindre tjöt.
Peanut Power!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar