måndag 13 september 2010

Sammanfattning ifrån sundet.







Fisket i helgen gick inte riktigt våran väg med 11 landade arter där endast 8 var godkända. Vi började med att fiska slätvar och piggvar på lördag morgon men med ganska hård ström och riktigt mulet väder sket det sig med besked och vi la alldeles för mycket tid innan vi fick ge oss. Fisket resten av dagen forsatte i samma mönster och de enda två fiskarna av storlek var två skrubbor på 936g och 850g och fram på dagen när det började blåsa lite och vågorna blev högre så blev Magnus sjösjuk med följden att vi var reducerade med en man resten av eftermiddagen. Fick även i samma veva som Magnus blev dålig det tråkiga beskedet att en god vän som dessvärre har varit svårt cancersjuk hade gått bort under natten så det gjorde väl inte att man blev mer fokuserad. Vi fick skrapat ihop fem arter men ingen av storlek förutom skrubban så poängen blev där efter.
Söndagen började med att det inte kom något vatten ur skvallerröret på motorn så innan vi fick kollat så att kylningen fungerade så hade det gått 30 minuter av tävlingstiden och stressen steg då vi ville ut och försöka reparera lite av den dåliga starten från lördagen. Vi hade planerat in fem arter och förhoppning på någon bonusart. Vi började med kolja vilket vi trodde skulle bli lätt men den tanken får man nog aldrig tänka när det gäller fiske. Vi fick till slut en kolja på 8hg som vi fick nöja oss med. Sill och torsk stod på schemat och sillen är nog den enda fisken som det inte är några problem att få då stimmen är enorma, dock fick vi ingen torsk. Efter det var det makrill och näbbgädda som gällde och vi hann nästan inte mer än få i mäsksäcken och en flötmeta innan den första makrillen högg och inom fem minuter hade vi landat två 7hg makrillar och missat ett par. Sen var det stendött och vare sig makrill eller näbbgädda ville nappa på en bra stund. precis när vi skulle byta plats för att få en näbbgädda får Magnus på en makrill som visar sig vara ett hg större än dom andra och efter det får vi inget mer.
Vi slutade på en 19:e plats med strax över 500 poäng och rent personligt är jag riktigt besviken då jag hade hoppats på betydligt bättre resultat och lite förväntningar på ett reg eller två.
Fisket över lag verkade ha varit trögt och ser man i resultatlistan med flera storlag som inte ens hamnade på topp tio så bekräftar väl det också lite att sundet inte visade sig från sin bästa sida. Får väl nöja mig med att jag fick höjt mitt pb på skrubba som jag tyvärr glömde ta kort på men jag får väl fånga en större istället.
Nu blir det till att sikta in sig på höstfisket här hemma och förhoppningsvis få en riktig gris till piggvar, kanske redan till helgen.
Peanut Power!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar