torsdag 24 juli 2014

Igår blev det havsfiske för hela slanten med både nya och gamla bekantskaper ombord på Daisy. Hela teamet var faktiskt med och vi passade på att ha årets teamfight i havsfiske. Reglerna var enkla, flest arter vinner, storlek avgör vid lika. Den tävlingen blev inte så spännande då mr.hanky drog ifrån ganska omgående och vann rättvist med fyra arter(torsk, bleka, långa, makrill)
Turbåtsfiske är inget jag förespråkar i vanliga fall men denna var lite annorlunda då det bara var vrakfiske som gällde och tanken var att det skulle bli 11 timmar ute. Det slutade med 14 timmar och inga extrakostnader för det så där snackar vi service.
Torsken var väldigt kinkig och man fick verkligen lirka&trixa för att få dom att hugga. Blekorna ville inte heller vara med alls och vi fiskade oss ut på olika vrak. Rätt var det var så stod skepparn själv med böjt spö (han fiskade kanske 20 minuter på hela dagen) och hade krokat på en sej som visade sig väga 9,5kg och snabbt som satan tacklade vi om till pirk med tafs och mack. Trött som fan efter en massa vevande satte jag på mig spöbältet och tur var det för i släppet efter drog det på utav helvete och linan sprutade okontrollerat ut i 15-17 meter trotts full broms. Gissar att jag dragit i två fisk för efter den rusningen fick jag stopp och endast några mindre rusningar på knappa metern. Fighten var däremot inte över och det var fullt spöböj hela vägen och till slut kunde vi lyfta in en fin sej på 8750g och 100cm. Jävligt gött och ännu ett reg att bocka av!
Strax efter min så drog Captain Morgan på en fin fisk och efter en stund kunde vi lyfta in en sej på 7750-7800g men den fick vi tyvärr inte tagit några kort på för då var vi så till oss att det glömdes bort och den blev rensad för att inte bli dålig.
Sammataget var turen i sig riktigt bra, torskfisket trögt och sejfisket magiskt så Daisys vrakturer kan rekommenderas.
Peanut Power!

lördag 5 juli 2014

Det fick bli en tema peanuts/McGuyverlösning. Peanut power!

Premiär i mr.hankys nya fiskemaskin. Går som en dröm och får vi nu bara raggat tag i en glassäkring till hans nya lod så kan det bli fiske i frivattnet också. Peanut power!

torsdag 3 juli 2014

MacGyver it!

Vad gör man när man lyckas bryta av sitt nya spö på tredje fisketuren. Man lagar det självklart och det visade sig att potatisstickan passade äckligt bra som förstärkning. Peanut power!