måndag 27 maj 2013

Fet gös!

Körde ett kort pass i örekil efter jobbet men det var bara flugmetare att skåda och solen sken så det blev bara ett par timmar.
Pratade med B1 på eftermiddagen och han hade lyckats med bedriften att landa en gös i format XXL under gårdagen och sprängt den magiska tiokilosgränsen med 60 gram, det är respekt! Gå in och kika på gurkbloggen, länken ligger i listan till höger. Peanut power!

söndag 19 maj 2013

Är ute med pnc-teamet och tränar lite. Inget spännande än så länge. Peanut power!

fredag 17 maj 2013

Draksamankomst hemma i borgen gjorde valet lätt för kvällens aktivitet. Kör ett par timmar efter lax med "flugmetan" så får vi se om det blir något. Peanut power!

söndag 12 maj 2013

Det blev ingen fjärsing i blåsten, däremot några torskar. Drog hem vid lunch och lämnade av lilldraken och fortsatte sedan ner och körde på lax ett par timmar utan resultat så nu blir det soffläge och ladda för ny vecka. Peanut power!

Det blev två små lax igår och nu är jag ute och letar fjärsing men med dåligt resultat än så länge. Peanut power! 

lördag 11 maj 2013

Teamet drar ut!

Med kort varsel lyckades vi hitta en lucka i allt blåsande och hela teamet gör ett frest på Vänern och laxtrolling. Vi åker ut om ett par timmar och kör eftermiddag/kväll och ser om det ger något. Mina specialbeten sitter självklart på några av spöna och dom har aldrig svikit förut så förhoppningarna är stora och med den senaste tidens flyt i teamet är kännslan att Captain Morgan kommer att dra på en lax i monsterformat. Peanut power!

Ps. Stort grattis till Mattias i Isola för den jävligt coola fångsten.Ds

torsdag 9 maj 2013

Håll koll på mr.hankys blogg, han har precis knäkt nytt PB på gös. Stort grattis!

onsdag 8 maj 2013

Så var drömfisken landad!

Förhållandena var perfekta igår så när jag och skäggiga farbrorn drog ut på vår efterjobbet-tur och letandet började direkt. Första lokalen var tom och när vi kör till nästa väljer jag att ställa mig och spana och bara efter en kort stund får jag syn på fisken då vattnet låg som en spegel och vattnet var kristallklart. Får fisken att ta direkt och efter ett par misslyckade håvningsförsök så dras bromsen åt lite och fisken kan styras in i håven.
Har nött många timmar på pigg&slätvar men hade aldrig kunnat drömma om att en så stor fisk skulle ligga fullt synligt och det är en gåta att inte fler har landats av öringfiskare. En sak är säker, utan tipsen från skäggiga farbrorn hade jag fått vänta länge på en sån här fisk och det är nog det som gör fisket så utmanande. En annan sak som också är helt säker är att den dagen man tror sig kunna allt är man redan ett steg efter (jag har själv gjort missen) så personlig utveckling av fiskemetoder och att ta till sig tips från andra betyder allt.
Fiske väger 5800 gram och är 64,5cm lång och 49 cm bred och efter fotograferingen så fick den simma tillbaka. Vi pratade i bilen på vägen ut om hur jag skulle göra vid en ev. storfisk och jag sa direkt, utan att tveka, att jag skulle ta upp en fisk över fyra kilo och stoppa upp den men när den väl låg i håven var dom tankarna som bortblåsta. Hade inte hjärta att ha ihjäl en fisk som jag drömt om att få så länge och förhoppningsvis får jag chansen på den en gång till i ett större format.


Nu blir det lugnt på fiskefronten ett par dagar då detta måste smältas men till helgen kan det bli läge för nya utmaningar. På återseende. Peanut Power!

tisdag 7 maj 2013

Gissa vikten?!

Så var man med i klubben, stort tack till skäggiga farbrorn för underbar guidning. Mer info senare! Peanut power!

Dåligt uppdaterad

Har slarvat lite med bloggandet  det sista. Blev ingen piggvar sist jag bloggade och efter det har jag hunnit med ett par kortare pass i Örekil utan någon fisk samt ett nytt piggvarspass igår kväll. Då jag mycket rutinerat värvat in skäggiga farbrorn som ny kollega och efterträdare på min gamla tjänst på jobbet så har vi efter avslutade arbetsdagar kört ett par pass ihop och igår såg vi en skaplig piggvar men tappade bort den lika fort igen. Kör ett nytt pass ikväll och  kikfisket från båt är väldigt speciellt men jäkligt spännande så förhoppningarna är stora (framförallt med tanke på att skäggiga farbrorn drog en fyrakilos i förrgår) och nya och gamla platser skall testas. Peanut power! 

torsdag 2 maj 2013

Efterjobbetfiske på G!

Då gårdagen ägnades åt diverse trädgårdsarbeten och spårprov så får det kompenseras med lite fiske ikväll. Piggvar står på schemat och nya jaktmarker och metoder skall testas. Återkommer under kvällen med resultat. Peanut power!