fredag 30 december 2011

2011

Så börjar det närma sig slutet på 2011 och en liten sammanfattning är väl kanske på sin plats. Det har varit ett händelserikt år men tyvärr med lite dålig fokus på fisket. Har varit en hel del annat att stå i för min del med elektrikerns bröllop som en av de roligare sakerna som tagit en hel del tid och tyvärr även en hel del tråkiga grejer med ett par dödsfall, cancer mm inom familjen som har sugit ur fiskelusten ganska ordentligt. 
Som tur är finns det ju även några riktiga höjdpunkter och det blir väl ingen "topp tre-lista" i år då dom inte går att jämföra men jag tror jag börjar med Kenyaresan ihop med mr.hanky&B2 från i vintras. 

Det får bli en liten bildkavalkad då det var väldigt svårt att välja bland hundratals bilder.

 






 











 Hade utan problem kunnat skriva spaltmeter men ni får hålla till godo med bilderna som borde ha kommit upp för länge sedan. Har som sagt hundratals bilder men tyvärr fattas en på min stora GT som fick friheten åter lite väl fort vid relingskanten. Är ingen idé att sura över det och jag ska förhoppningsvis få chansen igen att ta den och då är det 60+ som gäller. Peanut Power!

torsdag 22 december 2011

Ismetestället "kanalen" gör entré på marknaden

Nu har jag efter många om och men fått färdigt det första exemplaret av mina nya ismeteställ.
Har lurat länge på materialval och utformning för att att det inte ska ta för mycket plats, väga för mycket och inte vara allt för krånglig att montera ute på isen.
Resultatet blev denna ganska simpla konstruktion tillverkad av kabelkanal (sponsrad av elektrikern)
Tog en 50mm kabelkanal och kapade upp i lämpliga längder och skruvade på ett par gångjärn och sågade ut spår för spö och lina.

Framsidan på kabelkanalen tog jag bort på ändbitarna och i spåret satte jag vippan och stöttade upp med ett par buntband.

Platsmässigt blev jag ganska nöjd då den inte blev längre eller högre än att jag ska få plats med fem-sex stycken i ytterfacket på nya spöväskan till ismetespöna (får tacka B2 för tipset om spöväskan ;-))


Var helt inne på att sätta tvärstag för att få det mer stabilt men jag blev skapligt nöjd utan så jag får testa ute på isen om det skulle behövas. Är ju lätt att borra två hål och trä igenom en rundstav eller liknande om det behövs. Har ju bara provat hemma på golvet och behöver ju som sagt få prova den ute på isen innan jag kan vara säker på att det blir bra men känslan är att det ska funka. Kom gärna med kommentarer och tips för än så länge är det bara på teststadiet och alla ändringar till det bättre tas tacksamt emot.
Peanut Power!

söndag 18 december 2011

Gårdagens älgjakt blev nästan helt lyckad. Hunden vi hade lånat in ställde älg och det var till  och med en lovlig kalv med. Jägmästarn var framme på 45 meter men fick inget rent läge att elda på. Älgarna gick loss ett par gånger från ståndskallet och sista närmandet  gjorde att dom satte av med en jävla fart. Normalt sett brukar man ju inte ha flytet med sig att dom ska komma till en men dessa självmordsbenägna älgar rundade samtliga passkyttar på riktigt nära håll men lyckades ändå klara sig helskinnade. När dom sprungit förbi några skytttar för andra gången gav dom upp och sprang över till grannmarken och där står dom förmodligen och surar fortfarande. En riktigt bra och lyckad jakt så när som på ett dräpande avslut får anses som godkänt.
Dagens rådjursjakt hos Bin Bladen började skapligt med ett rävdrev som förmodligen slutade i grytet då det tog slut väldigt fort. Dagen till ära var både Captain Morgan och jägmästarn inbjudna och tanken var ju att mördarmaskinerna skulle få fart på lite rådjur så att vi kunde decimera stammen lite. Har inte direkt varit någon bristvara på dom innan med rådjur i varenda buske och förväntningarna från min sida var stora. Men som vanligt när man så gott som har fyllt frysboxen innan man har börjat så skiter det sig. Om det var frostgraderna som ställde till det eller om pissekatten har skrämt bort dom vet jag inte men några rådjur blev det inte. Inte ens ett litet drev fick vi på hela dagen förutom räven på morgonen. Bara att bryta ihop och komma igen och konstatera att jakt är jakt. Nu får det bli koma i soffan. Peanut Power!

lördag 17 december 2011

Inga ursäkter

Finns inga ursäkter för den senaste tidens dåliga uppdateringar på bloggen. Fiskekoman har varit total även om suget allt har funnits och de dagar som har spenderats utomhus har varit med gamla bettan över axeln. Så kommer det även att bli denna helgen med älgjakt idag och rådjur imorgon. Får väl hoppas att det kan komma upp lite bilder på döda djur under dagen och kanske även under morgondagen.
Håller även i största henlighet på att konstruera ett smidigt spöställ till att ha på isen och så fort patentansökan har gått igenom ska jag få upp lite bilder här på bloggen.
Peanut Power!