tisdag 27 juli 2010

Dagens försök skulle läggas på ett av makrillhaken i havstensfjorden där vi vet att det har landats några piggvarar dom sista åren. Blåste gjorde det men vi försökte ändå och ut kom vi, men att försöka fiska vettigt i vågorna gick inge vidare. Vi kryssade runt bland makrillfiskarnas båtar men gav upp efter ett par timmar och började söka oss mot lugnare vatten och det enda som jag lyckades kroka där var en näbbgädda. Vi hade en hel del smånapp under kvällen men inget som verkade vara någon piggvar. Ställe vi flyttade oss till för att kunna fiska över huvud taget kändes inte speciellt hett och ännu sämre kändes det när jag hörde något fnysa bakom mig och får se en säl ligga och glo på mig på 15 meters håll, då kliade det inte lite i avtryckarfingret kan jag lova. Inget vidare fiske idag men det är väl bara att bita ihop och försöka igen. (då med gamla bettan på ryggen för säkerhets skull) Peanut Power!

Äntligen fiske igen.

Efter 12 långa dagar utan fiske får det bli ett nytt försök på piggvar ikväll. Har inte hunnit med ett enda pass den sista tiden då det har varit mycket annat som har kommit ivägen. Jobb och drakvård har varit dom största orsakerna men det är tvunget det med. Fredagens konsert på Ullevi när Pink spelade var hur grym som helst men nu är det fiske som gäller igen. Hoppas nu bara att vinden lägger sig lite tills ikväll så att man kommer ut med flytringarna, annars får det bli till att försöka ifrån land för fiskas ska det. Peanut Power!

torsdag 15 juli 2010

Nytt pass i flytringarna.


Det blev en ny tur i flytringarna igårkväll och nappa gjorde det. Mr.hanky drog det längast stråt idag och landade 2 piggvarar på 5 och 6 hg. Själv fick jag ingen var men en hel hög med sandskäddor. Det var väl straffet för att vi försökte lite djupare, nappade i stort sett hela kvällen. Frågan är bara vart dom riktigt stor finns, ska försöka lura ut detta innan semestern i augusti så att man kan lägga lite längre dagspass och inte bara kvällspass. Peanut Power!

onsdag 7 juli 2010

Piggvar och makrill.

Fisket idag var ganska segt till en början då det blåste lite väl mycket för flytringsfiske men efter några timmar lugnade det sig lite men ingen piggvar var på humör. Det började vaka småsill nästan överallt och rätt var det var så låg vi mitt i en makrilljakt. Mr.hanky hann att landa tre och jag själv lyckades i ett karatekast skicka upp grejerna på land så innan jag fått i grejorna så var det nästan över. När jag väl fick i grejerna igen fick jag på en fin makrill på 6-7 hg som jag drillade in till flytringen men när jag skulle landa den kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle använda håven eller inte och då går detsom det brukar, åt helvete. Inget att göra åt det och så fick man återgå till piggvarsjagandet igen. Dröjde inte så länge innan jag fick ett vettigt napp och strax där efter var dagens första och enda piggvar landad. Inget brunnslock idag heller då den bara vägde 520g men man får vara nöjd med det lilla. Efter fotografering fick den simma tillbaka för tillväxt så får man väl hoppas på ett återseende om några år. Flytringen läckte även idag men inte mer än att jag kunde fylla på luft ett par gånger under fisket. Får väl försöka hitta ett vettigare lagningskit än skiten som följde med ringen för det var inte mycket att hänga i granen. Peanut Power!

måndag 5 juli 2010

Sen uppdatering från i fredags,

Fisket i fredags gick väl inte riktigt som planerat. Vädret var kanon och vi plockade fram prylarna och tacklade spöna. Mr.hanky var snabbt ute medans jag tog det lite lugnare och knöt ett extra tackel och packade ner dom sista grejerna och skulle sjösätta ringen när jag märker att det fattas luft i ena tuben. Pumpade upp den en gång till och hör ett litet pysljud vid ventilen och tänker självklart att den inte är riktigt stäng men så var självfallet inte fallet. Ett litet hål precis brevid ventilen och självklart låg lagningskitet hemma i källaren. Rotar igenom bilen och hittar efter en stund en rulle eltejp som jag lyckas täta skapligt med efter några försök. Under hela tiden har mr.hanky fiskat utan ett pet på grejorna. Kommer ut och får några små pillnapp direkt och när jag ska kolla agnet sitter det en glupsk smörbult i änden som försökt svälja en strimla som är dubbelt så stor som sig själv. Detta visar sig bli den enda fisken för kvällen men både havsöringar och multar visade sig med vak, hopp och stora plogvågor runt ringarna hela senkvällen/natten men inga plattfiskar. Idag har det blivit reparation av ringen så nu hoppas jag att det håller imorgon för då får det bli fiske om vinden lugnar sig lite. Har redan packat ner reparationskitet och ska även smyga med en rulle silvertejp för säkerhets skull. Peanut Power!

fredag 2 juli 2010

Ikväll får det bli ett nytt försök i flyringen. Vi ska vi prova ett nytt ställe i havstensfjorden, ska bli kul att se om det kan ge någon stor piggvar. Dom borde finnas även där tycker man. Återkommer med rapport efter fisket. Peanut Power!